Рискът от сериозно протичане на новия подвид коронавирус е доста по-висок,

...
Рискът от сериозно протичане на новия подвид коронавирус е доста по-висок,
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев бие голяма ковид аларма, каза за какви симптоми трябва да внимаваме

Рискът от съществено протичане на новия подвид коронавирус е много по-висок, в сравнение с при един елементарен грип. В момента е лято, отмора, море и е доста неприятно, в случай че се болести човек в подобен миг и не дай си Боже влезе в болница, това съобщи доктор Аспарух Илиев от Берн в ефира на Bg On Air.

" ВА5 е той е резистентен на летните температури, само че би трябвало да сме предпазливи. Ако сме в група с хора, които кашлят, е добре да бъдем с маски.

По отношение на признаците - той стартира с хрема, болки в гърлото, кашлица и изнемощялост. Но не е тази тежка кашлица, която имахме при другите разновидности. Проблемът е, че следствията и при този вирус, са съвсем същите като при останалите - дълго време по-късно хората имат разнообразни недоволства.

И въпреки да не протича толкоз тежко, този вид е задоволително инфектиран!

Не е нищо трагично, което на фона на войни и политически рецесии би трябвало да ни вкарва в суматоха, само че би трябвало да бъдем внимателни.

В България има доста по-ниско имунизационно покритие, в сравнение с в някои други страни. Това, за жалост, евентуално ще има отрицателен резултат за нашата страна, добави още доктор Илиев.

На въпрос дали е допустимо човек да се болести по едно и също време и с подварианта на ковид - ВА5, и с маймунска шарка, доктор Илиев отговори по този начин:

" Теоретично е допустимо човек да се болести и с вируса, и с маймунската шарка. Но изключвам риск от зараза. Проблемът с обривите, които се получават, е, че те пораждат малко по-късно, около 4-5 дни.

Не при всички пациенти обаче има толкова доста обриви. В началото има температура, неразпроложение, болки по ставите. В доста случаи е обща зараза. Затова хората просто би трябвало да бъдат по-предпазливи и рационални. С разсъдък и с една маска в джоба, която се сменя всяка седмица, би бил един рационален метод.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР